Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 06. 2013. 11:03 >> 11:03

ENERGETIKA, TELEKOMUNIKACIJE, ...

Po dogovor u Brisel idu Dačić i Vučić

Na sastanku u Briselu tema razgovora biće ono što radne grupe nisu do sada mogle da usaglase u vezi s implementacijom, kaže za „Blic” premijer Srbije Ivica Dačić.

Ukoliko se do početka današnjeg sastanka ne postigne dogovor, kako navodi premijer, otvorena pitanja vezana za energetiku, telekomunikacije, amnestiju i regionalnog komandira policije naći će se na stolu.

Na današnji sastanak u Brisel uz Dačića ide i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, koji će sa premijerom iz Prištine Hašimom Tačijem iznova sjesti za pregovarački sto, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Dačić je dodao da je sastanak sa kosovskim pemijerom u Briselu ključan, jer od njega zavisi šta će se nalaziti u pismu visoke predstavnice EU i komesara za pridruživanje Štefana Filea.

U Briselu je održan niz sastanaka na nivou radnih grupa, ali dogovor nije napravljen oko telekomunikacija jer radna grupa Prištine ne pristaje na ponuđeno rješenje Beograda, da Srbija uzme još jedan pozivni broj i ustupi ga Kosovu na privremeno korišćenje. Kako „Blic” saznaje, Priština insistira da Beograd pristane da umjesto Srbije, Albanija ustupiti Kosovu pozivni broj.

Dogovor oko implementacije zapeo je i kod pitanja amnestije. Beograd traži da amnestija važi za sva krivična djela kršenja Ustava Kosova, preko organizovanja demonstracija, udruživanja, poreza...

Juče je održana još jedna runda razgovora na nivou radnih grupa. Razgovarano je i o pripremama za lokalne izbore, koji će se u oktobru održati i u kosovskim opštinama gdje su većina Srbi.

(blic)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније