Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

11. 05. 2017. 21:19 >> 20:52

ZBOG NEREDA

Suspendovani policajci iz Sobranja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije potvrdilo je danas da je pet policiajaca susupendovano jer su bili uključeni u nasilne proteste u makedonskom parlamentu 27. aprila.

Prema nezvaničnim informacijama Televizije Telma, ti policajci su privremeno udaljeni sa radnih mjesta, jer je Unutrašnja kontrola MUP utvrdila da nijesu intervenisali kada je nekoliko poslanika VMRO DPMNE otvorilo glavna vrata Sobranja da bi ušli demonstranti.

Svih pet suspendovanih su zaposleni u Sektoru MUP za obezbjeđenje.

Portal Nova TV objavio je da je suspendovan još jedan, šesti policajac sa obrazloženjem da je spriječio službeno lice u obavljanju dužnosti, odnosno on je, prema informacijama tog portala, napao kolegu iz MUP koji je po službenoj dužnosti obezbjeđivao bivšeg ministra policije i visokog funkcionera SDSM Olivera Spasovskog.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije, nakon što je parlamentarna većina oko suparničkog SDSM izabrala Talata Džaferija za predsjednika parlmenta, 27. aprila, povrijeđeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima i lideri Alijanse za Albance Zijadin Sela i SDSM Zoran Zaev, kao i nekoliko novinara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније