Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta,I.Š. ]

10. 05. 2017. 09:01 >> 08:34
10

VEČERNJE NOVOSTI SAZNAJU

Srbija će se žaliti UN zbog izjave Vokera

Beograd će se obratiti Ujedinjenim nacijama zbog "skandalozne izjave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS na Kosovu " Vilijema Vokera da radi na projektu stvaranja "velike Albanije", pišu današnje Večernje novosti.

 

 

 

Prema pisanju lista ministarka pravde Srbije Nela Kuburović obavijestiće zemlje članice UN o "sramnoj ulozi kreatora slučaja Račak" koji je poslužio za agresiju na Srbiju 1999. godine, koji je sada albanski lobista i jedan od autora plana za promjenu granica na Balkanu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da izjava bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera da ima projekat za ujedinjenje Albanaca – na Kosovu, Albaniji i u dijaspori, predstavlja dokaz da je Voker velikoalbanski lobista i da se od početka zalagao za ostvarenje tog projekta.

"Srbija će na svakom mjestu i na svakom nivou da iznosi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na KiM već borba protiv Srbije i stvaranje 'Velike Albanije'", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ne misli da će Srbija uskoro moći da vrati stvari unazad niti da natjera Ameriku ni 23 zemlje Evropske unije da povuku priznanje Kosova, ali je rekao da se velika diplomatska borba nastavlja.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније