Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č ]

09. 05. 2017. 16:14   >>  15:47

ODBIJENO 85

Šarić iznio 86 dokaznih predloga

Branioci Darka Šarića iznijeli su na suđenju pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu 86 dokaznih predloga u korist odbrane.

Dokazni predlozi iznijeti su povodom optužbi zbog posjedovanja lažnih hrvatskih isprava na ime Tomislav Savatović.

Tužilaštvo se svim tim predlozima usprotivilo, a sud je odbio 85 predloga, dok će o jednom odlučiti naknadno.

Riječ je o predlogu odbrane da se iz Hrvatske pribave spisi drugog predmeta i da se izvrši uvid.

Sljedeće suđenje zakazano je za 25. maj.

Suđenje je kao i do sada održano u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, gdje Šarić inače boravi jer je u pritvoru od marta 2014. godine.

On je na početku suđenja u februaru negirao da je ikada posjedovao falsifikovane hrvatske isprave na ime Tomislav Savatović i nije želio da odgovora na pitanja tužioca.

Tada je rekao da će na pitanja tužioca o spornim dokumentima odgovarati tek kada bude pribavljena originalna dokumentacija.

Šariću se takođe pred Specijalnim sudom sudi zbog optužbi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok mu se u trećem procesu sudi za pranje novca u Srbiji.

On se nakon četvorogodišnjeg bjekstva u martu 2014. predao pravosudnim ogranima Srbije, a prethodno je sebi, kako se sumnja, obezbijedio lažna hrvatska dokumenta zbog čega mu se sudi u ovom postupku.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom Šarića tereti za tri krivična djela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i predlaže da ga sud osudi na osam mjeseci zatvora.

Šarić se tereti da je dvije godine prije pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna države sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložilo falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadlježnim službama u Zagrebu priložio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta unijeta zagrebačka adresa iz lažnog pasoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније