Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

09. 05. 2017. 11:59   >>  11:33 9

VUČIĆ SOAOPŠTIO

Voker je velikoalbanski lobista

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izjava bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera da ima projekat za ujedinjenje Albanaca – na Kosovu, Albaniji i u dijaspori predstavlja dokaz da je Voker velikoalbanski lobista i da se od početka zalagao za ostvarenje tog projekta.

 

"Srbija će na svakom mjestu i na svakom nivou da iznosi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na Kosovu već borba protiv Srbije i stvaranje 'Velike Albanije'", rekao je Vučić za Sputnjik.

On je naglasio da će insistirati da se o toj Vokerovoj poruci razgovara "na svim nivoima u Evropi i u svijetu".

Vučić je ocijenio da je Voker defakto poručio da ima plan za stvaranje 'Velike Albanije' i da je "ta poruka, poslije višednevnih priča o 'Velikoj Albaniji' velika i važna vijest za sve", na koju treba obratiti više pažnje.

Vučić je rekao da je "Vilijem Voker bio neko ko je predstavljao 'nezavisnu i objektivnu misiju OEBS'" i podsjetio na slučaj Račak koji je, kako je naveo, isfabrikovan kao "razlog, povod za veliki sukob".

"To je bio razlog, to je bio povod za rat. Sve je krenulo od laži Vilijema Vokera. To je taj čovjek koji danas otvoreno pokazuje da je on u stvari velikoalbanski lobista. To je isti čovjek zbog koga su sproveli agresiju na Republiku Srbiju. To je isti čovjek! To je taj čovjek koji se sada zalaže za 'Veliku Albaniju' i to otvoreno kaže. On to više i ne krije", rekao je Vučić.

On je ponovio da "o tome sada mora da se govori".

"Ovo sada postaje potpuno jasno cijelom svijetu. Dakle, oni su od početka imali u glavi stvaranje Velike Albanije, a ne tobož, borbu protiv nekog režima. Sve je bilo izmišljeno. Sve je bila fikcija. Sve je bio samo Lajbnicov dovoljan razlog da bi se Srbija napala i da bi se od nje otkinuo dio teritorije. Ovo sa Vokerom neće tek tako proći! Nema mjesta u svijetu gdje o tome nećemo da govorimo", kazao je on.Vok

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније