Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

28. 04. 2017. 17:25 >> 16:58
21

JOVANOVIĆ OCIJENIO

Hrabra ideja CG mora biti putokaz i Srbiji

Lider Liberalno demokratske partije Srbije (LDP), Čedomir Jovanović izjavio je danas da "hrabra ideja o ulasku Crne Gore u NATO predstavlja izraz politike koja mora biti putokaz i Srbiji, koja još uvijek svoje spoljnopolitičke prioritete ne može jasno da odredi".

Jovanović je ocijenio da Srbija ne smije ostati "izolovano ostrvo, okružena zemljama NATO, već se u savezu s njim mora boriti protiv globalnih opasnosti i nositi sa izazovima sa kojima je čovječanstvo suočeno".

"Stabilnost, dobri odnosi sa susjedima i čvršće povezivanje sa zemljama Zapadne Evrope nemaju alternativu u vremenima kada se pogoršavaju okolnosti u svijetu i prijeti se ratovima, posebno u zemljama gdje su prije samo dvije decenije okončani sukobi koji su odnijeli stotine hiljada života i učinili naš region buretom baruta čije su se granice plaćale ljudskim životima", navedeno je u pisanoj izjavi Jovanovića dostavljenoj medijima.

Jovanović je rekao da LDP čestita građanima Crne Gore na odluci kojom je danas u parlamentu i zvanično potvrđeno pristupanje ove zemlje NATO-u.

"Crna Gora je odabirom svog puta pokazala da se odluke o tome gdje jedna država treba da ide, prije svega, donose u dogovoru sa društvom, koje mora razumjeti da se ne može biti neutralan i da je to najskuplja politička odluka", dodao je Jovanović.

On je naveo i da LDP vjeruje da se u srpskom društvu što prije mora otvoriti dijalog o prednostima pristupanja Srbije NATO i da se moraju predstaviti koristi od takvog čina, a "ne trovati ljude pričom o neprijateljstvu koje treba da gajimo sa onima od kojih presudno zavisi naša budućnost".

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније