Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

27. 04. 2017. 18:10   >>  17:47 2

PARLAMENT USVOJIO

U Sloveniji minimala penzija 500 eura

Slovenački parlament usvojio je, bez ijednog glasa protiv, izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, prema kojima će penzioneri sa punim uslovima za starosnu penziju primati garantovanih 500 eura.

Cilj zakona je da osigura da minimalne pune penzije budu barem tolike da siromašni penzioneri ne treba da traže od države zaštitni dodatak, prenosi Capital.ba.

Minimalnu penziju od 500 eura primalo bi, prema podacima Vlade, oko 45,2 hiljade penzionera. 

Prema podacima penzijskog osiguranja, početkom ove godine mjesečnu penziju manju od 500 eura primalo je 98,2 hiljade penzionera, a svi oni su otišli u penziju sa punim radnim stažom i potrebnim godinama života.

Zakon je prihvaćen jednoglasno bez glasa protiv, uprkos tome što su Vladin predlog opozicione stranke najprije ocjenjivale populističkim potezom namijenjenim privlačenju birača, u posljednjoj godini mandata sadašnje Vlade.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније