Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

26. 04. 2017. 11:19   >>  10:58 3

KONAČNA ODLUKA

U Kolmaru sjutra novo ročište o Haradinaju

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru sjutra će da održi novo ročište na kojem se očekuje konačna odluka o zahtjevu Srbije za izručenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Kako je rečeno agenciji Beta u tom sudu, ročište bi trebalo da počne u 9.00.

Haradinaj je priveden 4. januara na teritoriji Francuske, na osnovu potjernice koju je protiv njega izdala Srbija za ratne zločine počinjene tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Sud je Haradinaja 12. januara, uz određene mjere, pustio da odluku o zahtjevu Srbije za ekstradiciju čeka na slobodi. Haradinaj se pred sudom u Kolmaru pojavio 1. i 9. februara, kao i 2. marta.

Više puta od hapšenja je ponovio da ne prihvata da bude izručen Srbiji i iznosio ocjenu da je riječ o političkom procesu protiv njega.

U međuvremenu, predsjednik Albanije Bujar Nišani potpisao je ukaz kojim je dodijelio državljanstvo Haradinaju i njegovoj supruzi Aniti ali to, prema pisanju današnjih Novosti, ne može biti osnov za eventualni zahtjev za njegovo izručenje Tirani.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније