Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

25. 04. 2017. 21:34   >>  21:12 2

TAČI PORUČIO

"Srbija bi da manipuliše s EU"

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da očekuje od Evropske Unije da tretira Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu i da ne padne pod uticaj manipulacija Srbije oko navodnog stremljenja Kosova i Albanije za stvaranjem Velike Albanije.

Tači je na Fejsbuk profilu napisao da nema ništa gore i smješnije nego da slušaš, kako se izrazio, "lupanje Srbije" o navodnim "pokušajima za stvaranje Velike Albanije".

"Sigurno ponovno aktuelizovanje ove stare propagande iz vremena (Slobodana) Miloševića nije nimalo slučajno", napisao je kosovski predsjednik.

Tači smatra da ta propaganda Srbije pored ostalog ima dva cilja od kojih je prvi "da legitimiše funkcionisanje Velike Srbije stvorene putem genocida koji je izvršen u Bosni i Hercegovini".

"Drugi cilj je da podstakne nacionalističke i ekstremističke elemente da destabilizuju i dovedu u pitanje teritorijalni integritet Kosova", naveo je on.

Srbiji, prema Tačiju nije smetala Albanija kao nezavisna i suverena država: "Tokom susreta u dijalogu u Briselu bez imalo srama, nekoliko puta, su kazali da Srbija preferira da vodi dijalog sa Albanijom a ne sa Kosovom".

"Međutim, tako nešto se neće nikada dogoditi, jer je Kosovo nezavisna i suverena država i nepovratna realnost, kaže Tači.

Kosovski predsjednik je ocijenio i da je kampanja orkestrirana i da je vodi Srbija, a da su je pripremili "isti protagonisti koji su 20 godina ranije radili stari zanat".

"Na žalost EU u njenoj naivnosti u odnosu na Kosovo postaje žrtva propagande iz Srbije. Kao posljedica nijesu slučajnost ponašanje i izjave nekih zvaničnika EU, koje su u saglasnosti sa izjavama zvaničnika Srbije kada se obraćaju Kosovu", naveo je on.

Tači je naveo i da "od Srbije ne očekuje da se odrekne svojih snova o vraćanju Kosova pod njen režim" iako se, kako je istakao "zna da je to nemoguće".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније