Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

25. 04. 2017. 10:13   >>  09:47 8

VULIN APELUJE

Srbi i Albanci da žive jedni s drugima

Ministar za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da se mora reagovati na "sinhronizovane izjave" albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova.


Vulin je za Televiziju Pink ocijenio da oni tim izjavama žele da pokažu Evropskoj uniji (EU) "koliko se proteže njihov uticaj, koliko daleko mogu da zapale Balkan i koliko duboko mogu da ugroze mir i stabilnost ne samo u njihovoj zemlji, već i na teritoriji Srbije". 

Istakao je da će Srbija biti faktor mira, da će voditi računa o svom narodu gdje god živio na prostoru Balkana.

"Nama je stalo da bude mira na svim prostorima da bismo mogli da se razvijamo. Trudićemo se da sačuvamo dobrosusjedske odnose, ali nažalost za rat je potreban samo jedan, za mir bar dvoje", rekao je Vulin.

On je kazao da Srbi i Albanci moraju živjeti jedni sa drugima, jer se ne može zanemariti činjenica da "Albanci postoje i da žive u okviru naše države" na Kosovu i Metohiji, kao i u opštinama juga Srbije. 

Upitan da prokomentariše dron sa zastavom "velike Albanije" koji se pojavio tokom fudbalske utakmice Škupi i Vardar u Skoplju, Vulin je kazao da "to nije slučajno" i da albanski politčari oko sebe pokušavaju da okupe čitavo nacionalističko javno mnjenje kako bi Rama mogao da kaže - ja sam stožer "velike Albanije".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније