Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

24. 04. 2017. 14:31   >>  14:05 2

OŠTETILI BUDŽET ZA 11,5 MILIONA

U Srbiji uhapšeno 16 carinika

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija uhapsila 16 carinika i odgovornu osobu u jednom preduzeću zbog sumnje da su budžet te zemlje oštetili za više od 11,5 miliona eura.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je pokazalo odlučnost u suzbijanju korupcije, sive ekonomije i kriminala. Godinu dana intenzivnog rada pripadnika Uprave kriminalističke policije dalo je rezultate. Značaj ove akcije je višestruk. Osim hapšenja osumnjičenih i njihovog procesuiranja, spriječeno je i dalje nanošenje štete budžetu Srbije i nastavak krađe više miliona eura od građana", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Ministar je dodao da se sumnja da su carinici skoro godinu dana robu, a prije svega cigarete iz inostranstva, fiktivno razduživali za navodne potrebe raznih ambasada i međunarodnih organizacija u Srbiji.

Oni su na taj način primili u rad nekompletnu, nepravilnu i falsifikovanu dokumentaciju i tako omogućili oslobađanje od carine, poreza, akciza i drugih posebnih dažbina.

Kako se navodi u odvojenom saopštenju policije, osim carinika uhapšena je odgovorna osoba u preduzeću "Koko šoping", a pretpostavlja se da su oni krivična djela obavljali u periodu od oktobra 2015. do septembra 2016. godine.

Policija pretpostavlja da su oni fiktivno razdužili 832.923 boksova cigareta raznih marki, ali i parfeme i drugu akciznu robu koju su potom prodavali na crnom tržištu.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније