Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug, B92/Objavio: I. P. ]

20. 04. 2017. 11:57   >>  11:38 15

VULIN PORUČIO BRISELU

"Velika Albanija" znači veliki rat

Priština i Tirana jasno su rekle da im je cilj "Velika Albanija", što se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, kaže ministar Aleksandar Vulin.

Prema njegovim riječima, sve to mora biti jasno Briselu, na kome je sva odgovornost za buduće događaje.

"Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je 'Velika Albanija' i ujedinjenje svih Albanaca, gdje god oni žive, u jedan etnički prostor. To se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu", rekao je Vulin agenciji Tanjug, prenosi B92. 

"Znate, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumijevanje za ljutnju Edija Rame i prijetnju Balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno. Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata", rekao je ministar. 

Vulin je, reagujući na izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija da će, ukoliko EU “zatvori vrata” Kosovu, svi Albanci u regionu živjeti u jednoj državi, naglasio da je Tači i nastao kao terorista, u ratu.

"Odgovornost nije više ni na Albaniji, ni na Prištini, jer mi znamo da su oni oduvijek sanjali 'Veliku Albaniju', da će je uvijek sanjati i da će učiniti sve da do nje i dođe, ukoliko ne budu bili zaustavljeni, ukoliko ne budu bili kažnjeni prije nego što pokušaju. I Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj. Cilj im je 'Velika Albanija' i ujedinjenje svih Albanaca gdje god oni žive u jedan etnički prostor. Odgovornost je sada na Briselu", istakao je ministar. 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније