Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavio: B.V. ]

10. 04. 2017. 19:59 >> 19:33
3

U ALBANIJI

Opozicija korak bliža bojkotu izbora

Albanska opoziciona desnica je napravila danas još jedan korak ka bojkotu junskih parlamentarnih izbora, zahtijevajući ostavku socijalističkog premijera Edija Rame i postavljanje koalicione vlade.

"Riješeni smo da ne učestvujemo na parlamentarnim izborima 18. juna dok ne bude sklopljen politički dogovor o formiranju prelazne vlade, koja jedino može da osigura pravične uslove izbora", rekao je vođa Demokratske stranke Ljuljzim Baša poslije sastanka opozicionih stranaka.

Dok se ne postigne dogovor o tome opozicija je riješila da se ne registruje u Centralnoj izbornoj komisiji, rekao je Baša. Danas je krajnji rok za registrovanje kandidatura za izbore, i opozicija nije tražila da učestvuje na izborima.

"Opozicija je odlučila da se ne registruje u Centralnoj izbornoj komisiji dok se ne sklopi politički dogovor o tome da će koaliciona vlada organizovati slobodne i poštene izbore", rekao je Baša i ocijenio da bi bilo poželjno da se odgode izbori.

Opozicione stranke u Albaniji ranije danas su najavile da će 7. maja održati protest u gradu Kavaja, na zapadu zemlje, uoči lokalnih izbora.

Vodeća opoziciona Demokratska stranka navela je da se neće registrovati u Centralnoj izbornoj komisiji jer bojkotuje izbore u Kavaji, kao i parlamentarne izbore koji će biti održani 18. juna, osim ako vladajuća koalicija ne pristane na prelaznu vladu koja će voditi državu do izbora.

Opozicija koja bojkotuje rad parlamenta više od mjesec i po protestuje ispred vlade. Ona traži odlazak Edija Rame optužujući ga da odobrava gajenje kanabisa i, kako navode, koristi ta sredstva stečena trgovinom narkotika da namješta izbore. Premijer odbacuje optužbe, kao i pomisao na odgađanje izbora.

Albanija je članica NATO od 2009. a 2014. godine je dobila status kandidata za članstvo u EU.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније