Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 04. 2017. 22:35 >> 22:09
1

AMBASADOR SAD NA KOSOVU

Osuda prijetnji Dauta Haradinaja

Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi oštro je osudio izjavu Dauta Haradinaja o etničkom čišćenju Kosova, u slučaju da njegov brat Ramuš bude izručen Srbiji.

"Na dan kada slavimo Ustav Kosova, jedan političar prijeti etničkim čišćenjem. Tako opasnoj retorici nema mjesta u Evropi", napisao je Delavi na Tviteru.

Daut Haradinaj je u petak, u emisiji "Infobox" na TV Dukađini, izjavio da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je u četvrtak da Haradinaj ostane u Francuskoj i čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem bi sud trebalo da se donese odluku o zahtjevu Srbije za njegovo izručenje.

Haradinaj je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, a uhapšen je 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj potjernici Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније