Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 04. 2017. 15:23 >> 14:58
9

BRITANSKI MINISTAR

Džonson: Dodiku otvorena "evropska vrata"

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Džonson izjavio je da Velika Britanija želi snažnu i uspješnu Republiku Srpsku u sklopu snažne i uspješne Bosne i Hercegovine, dodajući da su predsjedniku RS Miloradu Dodiku otvorena "evropska vrata".

Džonson koji je boravio u posjeti BiH, rekao je u intervjuu za današnje izdanje lista Blic da će London nastaviti da "usko sarađuje" s vladom RS u borbi protiv ekstremizma i organizovanog kriminala, kao i na poboljšanju poslovnog okruženja.

Na pitanje kakav je stav o američkim sankcijama uvedenim Dodiku i da li će se Velika Britanija pridružiti rigoroznim mjerama protiv njega, Džonson je rekao da "dijele zabrinutost" zbog kojih je Vašington donio odluku da uvede sankcije, ali da su zasad oni i njihovi evropski partneri odlučili da ostave otvorena vrata Dodiku da se vrati na "konstruktivniji put".

"Referendum o jednostranom otcjepljenju Republike Srpske bio bi neustavan i predstavljao kršenje Dejtonskog sporazuma", rekao je britanski ministar.

Šef britanske diplomatije je rekao da je poboljšanje stabilnosti i bezbjednosti zapadnog Balkana prioritet.

"Nastavićemo da radimo sa regionom kako bi zapadni Balkan učinili stabilnim, sigurnim i prosperitetnim. Zabrinuti smo zbog uticaja ekstremizma na BiH i to detaljno pratimo", kazao je Džonson.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније