Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

07. 04. 2017. 22:58 >> 22:32
30

BRAT RAMUŠA HARADINAJA

"Na Kosovu neće biti Srba, ako..."

Poslanik Skupštine Kosova, Daut Haradinaj koji je brat lidera Alijanse za budućnost Kosova i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je večeras da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Učestvujući u emisiji "Infobox" TV Dukađini, Haradinaj je prijetio i ratom ukoliko sud u Kolmaru, u Francuskoj, donese odluku o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji.

"Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogriješe i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale", rekao je Daut Haradinaj.

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je u četvrtak da Haradinaj ostane u Francuskoj i čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem i sud trebalo da se donese odluku o zahtjevu Srbije za njegovo izručenje.

Haradinaj je juče poslije završetka ročišta rekao da očekuje da će 27. aprila biti oslobođen.

U izjavi za prištinske medije, Haradinaj je pozvao svoje pristalice da budu mirni jer smatra da je "pravda u cjelosti na njegovoj strani".

Haradinaj je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, dok je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj potjernici Srbije zbog optužbi za ratne zločine.

Francuski sud ga je 12. januara pustio iz prtivora, ali uslovno, da u Francuskoj sačeka konačnu odluku o izručenju.

Haradinaja je 2012. Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobodio optužbe za ratni zločin.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније