Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

05. 04. 2017. 09:10   >>  08:45 2

GOJKOVIĆ PORUČUILA

Srbija u junu dobija novog premijera

Predsjednica Skupštine Srbije, Maja Gojković izjavila je da Aleksandar Vučić treba da preuzme funkciju predsjednika Srbije 31. maja, a da će novog premijera Srbija dobiti u junu.

Ona je za RTS rekla da 31. maja ističe mandat aktuelnom predsjedniku Republike Tomislavu Nikoliću i da će Vučić do tada položiti zakletvu čime počinje njegov predsjednički mandat.

Kako je objasnila, Vučić će po preuzimanju funkcije predsjednika Srbije obaviti konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka i zatim povjeriti mandat novom premijeru koji ima većinu u Skupštini.

Gojković je ukazala da u parlamentu postoji većina koja je vrlo stabilna i da je uz Srpsku naprednu stranku čine sve one partije koje su stale uz predsjedničku kandidaturu Aleksandra Vučića.

"Očekujem da u junu dobijemo novog mandatara", rekla je Gojković i dodala da će to biti sigurno neko ko podržava reformski kurs za koji je Srbija i glasala.

Ona je rekla da će Skupština uskoro nastaviti sjednicu koja je prekinuta zbog izborne kampanje.

"Sjednica će uskoro biti nastavljena tamo gdje smo i počeli. Treba da završimo utvrđivanje dnevog reda i da raspravljamo isključivo o zakonima, a zatim i da glasamo. Ta sjednica će biti vrlo kratka", rekla je Gojković.

Ona je navela da će potom da "vide" sa predsjednikom Vlade i njegovim kabinetom da li je potrebno da se do 31. maja donesu još neki predlozi zakona, napominjući da misli da će biti još nekoliko sjednica.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније