Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavio: B.V. ]

30. 03. 2017. 21:51   >>  21:25 4

JANKOVIĆ OCJENJUJE

Regularnost izbora već ugrožena

Predsjednički kandidat na izborima u Srbiji Saša Janković izjavio je večeras da je regularnost izbornog procesa već ugrožena i da taj proces ne predstavlja samo glasanje i prebrojavanje glasova.


Janković je u intervjuu za N1 kao primer ugrožavanja regularnosti izbora naveo da premijer i predsjednički kandidat Aleksandar Vučić zloupotrebljava državnu funkciju kada helikopterom sleće u Novi Pazar na skup povodom otvaranja stadiona izgradjenog od novca poreskih obveznika i govori o svojoj predsjedničkoj kampanji.

Janković je dodao da Vučić koristi silu i ucjene, kao i da zloupotrebljava sve državne institucije.

On je rekao da se građani svakodnevno zastrašuju i da se prijeti "gradonačelnicima, novinarima, zaposlenim u javnim preduzećima, kao i cijelim porodicama", a da je Vučićev odnos prema medijima "odraz onoga kako vlada Srbijom".

"Srbija je pod medijskim mrakom, javna preduzeća rade za vladajuću stranku i njega, policija ne štiti građane, u Srbiji Aleksandar Vučić govori da samo što nijesmo stigli Njemačku po standardu, a mi smo zemlja u kojoj je najveći jaz između bogatih i siromašnih. Stvari koje radi su veoma štetne i opasne", rekao je Janković.

On je rekao da i nakon upozorenja prijatelja iz Bezbjednosno-informativne agencije nije uplašen za sebe i da je "juče šetao sa 20.000 ljudi bez tjelohranitelja".

"Zašto bih im prijavljivao ono što sami znaju. Podnete su krivične prijave protiv čovjeka koji je rekao da bi me trebalo vješati zato što sam doveo Crnogorca na predizborni skup", kazao je Janković upitan da li je prijavio saznanja koja ima o tome da je ugrožen.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније