Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 03. 2017. 20:03 >> 19:40
10

VUČIĆ PORUČIO

"Jasno zašto trčim ovu trku"

Predsjednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi da bude predsjednik svih gradjana Srbije, bez želje da sudi i dijeli ljude, sa punom sviješću o sopstvenoj pokornosti.

"Obavezujem se svakom gradjaninu Srbije, čovjeku, ženi, djetetu da nikada svoju dužnost koja nosi ime ove države i naroda neću shvatiti olako, da nikada neću biti veći od nje, da zemlji neću nikada ništa da uzmem, da ću uvijek biti spreman sve da joj pružim, da nijednog trenutka ne prestanem da radim za ovu zemlju i srpski narod", rekao je Vučić na mitingu u beogradskoj Kombak areni.

Vučić je kazao da će biti predsjednik Srbije koja će se ekonomski razvijati i koja više neće trpjeti poraze. Lider SNS-a poručio je pristalicama da smo danas na početku novog početka na kojem je jedan isti cilj - Srbija.

Aktuelni premijer Srbije je dodao da je danas svima jasno zašto "trči ovu trku" - da time postane dio velike istorijske i ogromne časti.

"Vaše ruke su moje ruke, vaši glasovi su moj glas, vaša snaga je moja snaga. samo uz vas mogu da postojim, samo uz vas mogu da radim i služim i pred svima vama i cijeli svijetom mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko i šta je iza mene", rekao je on.

Predsjednčki kandidat SNS-a podsjetio je da se danas obelježava 18 godina od početka NATO bombardovanja na Srbiju, navodeći da se to nikada više neće ponoviti, da Srbija neće tući izgubljene bitke i neće gubiti djecu.

"Nećemo gubiti djecu, nema više nesreća i poraza", rekao je Vučić na predizbornoj konvenciji u Kombank areni, u Novom Beogradu. Vučić je rekao da više neće biti napada na Srbe, da se neće ponoviti Bljesak i Oluja, da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, ali da je spremna da pregovara i razgovara.

Kako je naveo, Srbija je stala na svoje noge i biće sve čvršća i jača, ona drži svoju riječ, čini kompromise i tačno zna koliko može da da.

"Ne tražite Srbiji da prizna oteto, da ćuti kad vidi nepravdu, da predje preko pokušaja da se istorija revidira", naveo je on. Vučić je rekao da sada kada kaže: Srbija, misli "ne na naciju ponosnih ratnika, već radnika, zemljoradnika, i svih ostalih".

Po njegovim riječima, misli i na sve one koji se bore za budućnost svoje djece i bolju budućnost Srbije kao i na nove frabrike i investicije.

Vučić je rekao i da za region ima samo jednu poruku, a to je da se Srbija ne plaši da pregovara, ali ne zato što je slaba.

"Ne plaši se Srbija više nikoga, Srbija je stala na noge, ne stidi se ničega i drži svoju riječ", rekao je Vučić. On je poručio svima da jedno od Srbije ne traže da prizna oteto ili da se istorija revidira.

"Želimo mir, stabilnost, fabrike i investicije i bolju budućnost za svoju djecu", rekao je Vučić, naglasivši da je uvijek spreman da razgovara sa svima, jer su, kako je rekao, mir i stabilnost interes Srbije.

Istakao je da je bio najponosniji predsjednik Vlade Srbije i izrazio zadovoljstvo što će se za manje od 48 sati sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi, gdje će, kako je naveo, ponosno braniti interese Srbije.

Vučić se na početku obraćanja zahvalio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, potpredsjedniku Dume Ruske Federacije Petru Tolstoju, bivšem austrijskom kancelaru Alfredu Guzenbaueru, lideru Socijalističe partije Srbije (SPS) Ivici Dačiću i drugim gostima.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније