Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

23. 03. 2017. 21:54 >> 21:28
4

JEREMIĆ PODNIJELA

Prijave protiv SNS-a, Vučića i Jovanova

Novinarka i supruga kandidata za predsjednika Srbije Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnijela je danas krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.

 

"Ona je krivičnu prijavu podnijela zbog dogadjaja 20. marta kada su je optužili da je glavni vođa narko dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnijela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podnijeta "zbog izvršenja krivičnog djela lažno prijavljivanje"  i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagovati.

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da Nataša Jeremić "upravlja cjelokupnim narko tržištem u Srbiji" a potom se Aleksandar Vučić zbog te izjave izvinio građanima.

Nataša Jeremić je na konferenciji za novinare u utorak, 21. marta rekla da ne prihvata izvinjenje Aleksandra Vučića.

Ona je kasnije rekla i da novinari kojima nije dozvoljeno da prisustvuju konferenciji i nisu novinari nego glasnogovornici SNS. Među novinarima koji nisu ušli na tu konferenciju je i glavni i odgovorni urednik lista Informer.

Aktivisti udruženja "Drugog kruga" prethodno su danas održalii performans na Terazijama ispred redakcije lista Informer.

Oni su se juče okupili ispred Informera u namjeri da predaju kutiju sa stotinama poruka i pitanja mladih upućenih glavnom i odgovornom uredniku tog lista Draganu Vučićeviću.

Vučićević, kako navode, nije htio da preuzme kutiju, već je sve vrijeme vrijeđao i omalovažavao prisutne, dok je jedan od njegovih saradnika, kako tvrdi ovo udruženje, oteo kutiju i gađao njome jednog od pristalica "Drugog kruga".

Udruženje "Drugi krug" najavilo je da će se svkog dana u 13 časova okupljati ispred sjedišta dnevnog lista Informer, dok se Vučićević ne izvini aktivisti tog Udruženja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније