Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

17. 03. 2017. 17:13 >> 16:55

"U TO IME!"

Zabranjen Vučićev predizborni spot

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije Srbije naložio je danas medijima da u roku od 24 sata obustave emitovanje predizbornog spota predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, u kome se uzvikuje "Vučiću pederu".

Kako je objavljeno na sajtu REM-a, spot je zabranjen jer krši Zakon o oglašavanju kojim se precizira da "oglasna poruka ne smije da sadrži izjave ili vizuelno predstavljanje koje se može smatrati uvrijedljivim".

Po navodima REM-a, spot predsjedničkog kandidata zabranjen je bez obzira što je u konkretnom slučaju skandiranje potpuno individualizovano.

REM je naveo da je na osnovu reakcija jednog broja nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije, utvrdio da se u predizbornom spotu predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića na samom kraju spota u šest navrata čuje uzvikivanje sa stadiona: "Vučiću, pederu!".

Kako je precizirano, takvim sadržajem je povrijeđena odredba člana 6. stav 3. Zakona o oglašavanju.

U spotu, posjetioci kafića nazdravljaju i kažu: "U to ime!", u pozadini se čuju sporni uzvici, dok predsjednički kandidat uz osmijeh odmahuje glavom, a gosti u kafiću uzvikuju "Eee!".

Pružaocima medijskih usluga se zato nalaže da u roku od 24 sata obustave emitovanje navedenog spota, a svako dalje emitovanje predstavlja osnov za izricanje mjera u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, piše u saopštenju REM-a.

Pritužbe REM-u podnijela je organizacija "Da se zna", 3. marta zbog emitovanja spota na Jutjub kanalu SNS-a, a 13. marta zbog emitovanja spota istog dana u 8.45 na RTS 1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније