Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 06. 2013. 17:27   >>  17:30

SJEVER KOSOVA

Dogovoren upravljački tim za Zajednicu opština

Postignut je dogovor o upravljačkom timu za buduću Zajednicu srpskih opština i proceduri za izbor šefa regionalne policije, rekao savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić. U sastavu upravljačkog tima je Igor Kalamar, Ljubomir Marić, Dragan Jablanović i Dejan Radojković, potvrdila je portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton,Maja Kocijančič .

U Briselu je nakon četiri dana razgovora Beograda i Prištine postignut dogovor o upravljačkom timu za buduću Zajednicu srpskih opština i proceduri za izbor šefa regionalne policije, izjavio je savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić.

 

 

 Kako je novinarima objasnio Đurić, izlazeći iz zgrade Evropske službe za spoljne poslove u kojoj se dijalog vodio, upravljački tim, postavljen od predstavnika Srba sa sjevera Kosova, obavljaće nadležnosti koje će kasnije preuzeti Zajednica srpskih opština na Kosovu.

Članovi tima biće Igor Kalamar, Ljubomir Marić, Dragan Jablanović i Dejan Radojković.

Đurić je rekao da je postignut i dogovor o pripremama za izbor regionalnog šefa policije u Zajednici srpskih opština.

"Nažalost, još uvijek nijesmo uspjeli da se dogovorimo o amnestiji i o tome ćemo nastaviti da razgovaramo sljedeće nedjelje", rekao je Đurić.

Pitanje amnestije je od velike važnosti za konstituisanje policijskih i bezbjendnosnih struktura u Zajednici srpskih opština, kako bi se izbjegla mogućnost da srpski policajci i pravosudni radnici budu krivično gonjeni zbog posla koji su obavljali u državnoj službi.

Đurić je potvrdio da će oficiri za vezu u Beogradu i Prištini početi sa radom 17. juna, kao što je predviđeno.

Dijalog će biti nastavljen u ponedjeljak kada će u Brisel doći Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović radi razgovora o struji i telekomunikacijama, dok se u četvrtak, 20. juna, očekuje novi susret Ivice Dačića i Hašima Tačija.

(RTS)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније