Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

14. 03. 2017. 13:28 >> 13:03

VUČIĆ PORUČIO

Tači da zaboravi na sujetu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne može ništa da tvrdi na osnovu novinskih tekstova koji govore da je Hašim Tači odustao od insistiranja na formiranju vojske.

On je to izjavio povodom pisanja pojedinih prištinskih listova da je kosovski predsjednik Hašim Tači odustao od insistiranja na formiranju kosovske vojske.

Međutim, premijer Vučić je naveo da bi to značajno relaksiralo naše odnose.

"To bi značajno relaksiralo naše odnose i spustilo tenzije. Bilo bi dobro da je to tačno, ali ne mogu da tvrdim na osnovu prištinskih medija", kazao je Vučić i dodao da ne bi bilo loše da Tači na jedan dan zaboravi na svoju sujetu. 

Premijer je istakao da je važno da postoji mir, stabilnost i tolerantan razgovor. 

"Nadam se i želim da vjerujem da i on (Tači) to razumije", rekao je Vučić. 

Upitan šta će Srbija da preduzme ukoliko se do septembra, kako pojedini mediji najavljuju, ipak formira kosovska vojska, Vučić je rekao da se nada da se to neće dogoditi, ali da će Srbija reagovati. 

"Sve što mogu da kažem je da smo juče dogovorili određene mjere, ali o tome ću razgovarati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније