Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

13. 06. 2013. 22:16 >> 10:04

OPTIMISTA

Vučić: Datum na Vidovdan

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako smatra da će Srbija 28. juna dobiti ne samo "zeleno svijetlo", nego i datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU.

 

Vučić je, kako prenosi B92, rekao da je po prirodi skeptik, ali da očekuje da će Srbija ovaj Vidovdan dočekati kao pobjednik, a ne kao poraženi.

“Ne očekujem samo zeleno svjetlo, očekujem i odluku i zeleno svjetlo i tačan datum za otpočinjanje pregovora”, rekao je Vučić. 

On je naveo da je prošlo deset mjeseci teških odluka, da se mnogo radilo i da stoga očekuje da će ovo biti prvi pobjednički Vidovdan u srpskoj istoriji. 

Na pitanje da li će Njemačka biti „kamen spoticanja“, Vučić je rekao da "poštujemo Njemačku, da su oni rekli svoje uslove, a mi šta možemo da uradimo i šta je u skladu sa našim zakonima i da je to i urađeno". 

„Nismo nešto radili pa igrali na tri table, nekoga lagali i obmanjivali - i mislim da smo podigli ugled Srbije u svijetu“, rekao je Vučić. 

Na pitanje da li je tačno da SAD lobiraju da Srbija dobije datum, Vučić je rekao da smatra da Amerikanci dobro znaju koliki je značaj Srbije na Balkanu. 

„Oni su konačno dobili partnere...koji ne obmanjuju i ne lažu i spremni su da prime i teške udarce i svoje obaveze da ispune, ali računajući na to da će i druga strana svoje obaveze da ispuni“, rekao je Vučić, dodajući da smatra da će i ruski partneri pozdraviti dobijanje datuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније