Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

02. 03. 2017. 23:26 >> 23:10
1

I ZVANIČNO

Predsjednički izbori u Srbiji 2.aprila

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za predsjednika države za 2. april.

Predsjednica parlamenta je kandidatima na izborima poručila da u kampanji ne zaborave građane Srbije, da isključivo poštuju građane Srbije i "računaju na njihove glasove ako im se obraćaju kvalitetnim programima, a ne mržnjom". 

"Želim da se bore za glasove radom i odgovornošću, da poštuju demokratske procese i volju građana Srbije, koja će biti iskazana na izborima", istakla je Gojkovićeva.  

Zakon o izboru predsjednika Srbije predviđa da predsjednički izbori moraju da se raspišu 90 dana prije isteka mandata predsjednika, i da se okončaju u narednih 60 dana.

Od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može proteći manje od 30 ni više od 60 dana.

Za predsjednika Srbije izabran je kandidat koji je dobio većinu glasova birača koji su glasali.

Ukoliko nijedan kandidat ne dobije većinu glasova birača koji su glasali, glasanje se ponavlja u roku od 15 dana od dana prvog glasanja, a na ponovljenom glasanju, u drugom krugu učestvuju dva kandidata koja su dobila najveći broj glasova, a pobjeđuje onaj koji dobije veći broj glasova.

Mandat aktuelnom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније