Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

23. 02. 2017. 19:16 >> 18:51
1

ZAEV OČEKUJE

Makedonija: Nova vlada u martu

Lider opozicionih socijaldemokrata u Makedoniji, Zoran Zaev izjavio je danas da očekuje da nova vlada bude formirana u martu, nakon što je njegova SDSM postigla dogovor o svim ključnim pitanjima sa albanskim strankama.

"Sada moramo da se dogovorimo o raspodjeli ministarstava i reformskoj platformi buduće vlade", rekao je Zaev novinarima u Sarajevu, prenosi Rojters.

Ranije danas makedonski portal Plusinfo prenio je da je albanska partija Demokratska unija za integracije (DUI) odlučila da potpisima podrži SDSM da dobije mandat za formiranje nove makedonske vlade.

Makedonski predsjednik Ðorđe Ivanov odlučio je da mandat za sastav nove vlade da onoj stranci koja bude prikupila podršku najmanje 61 poslanika.

SDSM je na proteklim izborima osvojio 49 poslaničkih mandata, a DUI deset, što nije dovoljno za parlamentarnu većinu, pa se očekuje da će Zaeva podržati još neka od albanskih partija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније