Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 02. 2017. 18:20 >> 17:57
2

DAČIĆ PROZIVA

Nikolić htio da skine glavu Vučiću

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške predsjedničkoj kandidaturi Aleksandra Vučića. Osim toga, Dačić je naveo da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

Odgovarajući na pitanje da li njegova motivacija za česte napade na aktuelnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića leži u činjenici da ga vidi kao protivkandidata za premijersko mjesto u narednoj Vladi, Dačić je rekao da predstavnici SPS-a nikada sa Vučićem nijesu razgovarali o tome šta ta partija treba da dobije u zamjenu za podršku.

"Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio... Što se mene tiče, da sam ja na mjestu Aleksandra Vučića, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, zato što je htio da skine njegovu glavu", rekao Dačić.

On je dodao da SPS nije pružila podršku Vučiću jer očekuje nešto da dobije, već zbog toga što smatra da će njegova pobjeda na predsjedničkim izborima garantovati stabilnost u narednim godinama.

Dačić je rekao da SPS ne podržava kandidata Srpske napredne stranke već zajedničkog kandidata vladajuće koalicije, jer se radi o čovjeku koji "bez dileme" može da pobijedi u prvom izbornom krugu i tako sačuva stabilnost države.

On je rekao da ne zna za koji datum će biti raspisani predsjednički izbori, jer je to stvar "političke procjene i rokova", ali je ocijenio da ne postoji potreba da se u isto vrijeme održavaju i vanredni parlamentarni izbori jer, kako je ocijenio, "nema krize u radu parlamenta".

Na konferenciji za novinare u sjedištu stranke, Dačić je uputio izvinjenje članici Glavnog odbora Plamenki Laćarac zbog toga što na jučerašnjoj sjednici nije vidio da se protivi podršci Aleksandru Vučiću, ali je dodao da nijesu tačna tumačenja medija da u toj stranci postoji raskol.

Dačić se javno izvinio Laćarac što nije primijetio njenu dignutu ruku, pa je konstatovao da nema niko protiv.

"Ali nije bilo moje namjere da prenebregnem tu činjenicu. Zato sam je i pozvao danas, da ne ispadne, kao što neki mediji predstavljaju, kao veliki raskol u SPS. Ona je ovdje, nikakvih posljedica nema za to kako je glasala, zašto je glasala i da li je glasala", rekao je Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније