Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

10. 02. 2017. 10:09 >> 09:45
4

NOVI ROK U OKTOBRU

Priština zakasnila u trci za Unesko

Priština bi tek u oktobru mogla ponovo aplicira za članstvo u Unesko, jer je dnevni red aprilskog zasjedanja Izvršnog savjeta Organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija već utvrđen, piše današnja Politika.

 

Pozivajući se na izvore upućene u rad Uneska, list navodi da bi ta organizacija eventualnu ponovnu kandidaturu Kosova za članstvo mogla da stavi na dnevni red tek za oktobarsko zasedanje.

Prema ranijem pisanju medija iz međunarodne zajednice Kosovu je poručeno da se ove godne ne kandiduje za članstvo u Unesku.

Inače, Izvršni savjet Uneska prostom većinom odlučuje da li će zahtjev za članstvo proslijediti Generalnoj koferenciji, u kojoj je za pozitivnu odluku potrebna dvotrećinska većina.

Albanija je prije dvije godine podržala zahtjev za prijem Kosova u Unesko. Na Generalnoj konferenciji glasale su 142 države članice, od kojih su 92 glasale za, a 50 bile protiv, pa su Kosovu nedostajala tri glasa za prijem.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније