Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 06. 2013. 08:21 >> 08:33

PODSTICAJ

Kacin tražio datum za Srbiju

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin zatražio je juče od Savjeta EU da 28. juna odluči da otvori pregovore o pridruživanju sa Srbijom. Kacin je upozorio da će, u suprotnom, kredibilitet procesa proširenja biti doveden u pitanje.

Kacin je, kako prenose mediji u Beogradu, na svom Tviter nalogu napisao da je "poslije dvije intervencije, konačno dobio riječ i pozvao sve članice EU da daju zeleno svjetlo za početak pregovora o članstvu Srbije u EU".

Kacin je u govoru, u čiji tekst je imao uvid B92, istakao da stabilnost i blagostanje Zapadnog Balkana umnogome zavise od napretka Srbije ka članstvu u EU, kao i da bi početak pregovora o članstvu dao ključan podsticaj ne samo evropskim snagama u zemlji i regionu, već bi i podstaklo ekonomski oporavak kroz ohrabrenje stranim investitorima da ulažu u region.

"Evropska komisija je već preporučila ovaj korak, dok je Evropski parlament sa ogromnom većinom usvojio izvještaj o napretku Srbije u kome se poziva na brzo otvaranje pregovora", kazao je Kacin na plenarnoj sjednici Parlamenta u Strazburu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније