Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 06. 2013. 15:39 >> 15:39

DIJALOG GARANT MIRA

Stefanović: Prošlost se ne smije ponoviti

Srbija se zalaže za sve vidove regionalne saradnje te pružanje ruke svima i okretanju budućnosti, poučeni iskustvima iz prošlosti i greškama koje se ne smiju ponoviti, kazao je Nebojša Stefanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije.

 

 

U obraćanju učesnicima samita "Mir i pomirenje: Korak naprijed", Stefanović je  naglasio da liderstvo u 21.vijeku treba da bude nastavak očuvanja svega što je bilo dobro u prethodnom vremenu, oslobođeno loših i bolnih historijskih iskustava.

„Kada se za nekog kaže da je lider, to prije svega znači da je vizionar, onaj ko je okrenut budućnosti sa svježim idejama i rješenjima“, istakao je Stefanović.

Ukazao je i da je Republika Srbija u proteklom periodu na unutrašnjem i vanjskom planu povlačila poteze koji predstavljaju raskid s dosadašnjom politikom odlučivanja, koja se prije svega ogleda u pristupu rješavanju problema odmah i sada, ne ostavljajući ih u naslijeđe svojoj djeci.

„Posvećeni smo ideji da dijalog i međusobno razumijevanje predstavljaju jedini instrument koji osigurava mir i stabilnost u regionu, uz poštovanje međunarodnog prava i obaveza koje iz toga proističu i u tom cilju započeli smo rješavanje problema koji ih opterećuju dugi niz godina, sve radi normalizacije života građana“, zaključio je predsjednik Narodne skupštine Srbije.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније