Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

24. 01. 2017. 10:19 >> 09:56
9

ALBANSKA AGENCIJA

Dačiću namjestili lažni intervju

"Priština i Beograd lako mogu da se dogovore oko razmene teritorija", objavila je albanska novinska agencija citirajući Ivicu Dačića, javlja "Blic.

S druge strane, šef srpske diplomatije tvrdi da je izjava izmišljotina. Agencija na albanskom, "Preševo jone", objavila je intervju za koji navodi da je sa Ivicom Dačićem, ministrom spoljnih poslova Srbije.

U intervjuu Dačić, međutim, iznosi tvrdnje potpuno suprotne državnom stavu i briselskom sporazumu. Prema ovoj agenciji, Dačić je doslovce rekao da je Srbija saglasna da se razmijene teritorije sa Prištinom i to da Preševo i Medveđa pripadnu Kosovu, a sjeverni dio pokrajine Srbiji. 

"Nikada nijesam dao intervju niti izjavu toj agenciji. Šokiran sam", kaže za "Blic" Dačić. 

Na pitanje da li je zloupotrijebljen, Dačić odgovara da jeste i navodi mogući razlog objavljivanja "nepostojećeg intervjua”. 

"Vjerovatno je cilj da se pred nastavak dijaloga ponovo izazove nestabilnost i okrivi vlast u Beogradu. Inače, o potrebi trajnog rješenja za Kosovo ja govorim godinama i otuda ne znam zašto im treba da izmišljaju intervjue", poručuje Dačić. 

On dodaje da su srpski pregovarači privrženi dijalogu i sporovođenju briselskog sporazuma.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније