Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 06. 2013. 12:35 >> 12:35

ŽELE PROMJENE

U Sarajevu počeli protesti studenata

U organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), danas su nastavljeni protesti studenata, javlja agencija Anadolija.

 

Ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu više desetina studenata okupilo se u krenulo u protestnu šetnju, kojom žele dati podršku protestima za hitno donošenje Zakona o jedinstvenom matičnom broju građana.

Studenti, koji imaju u svoje zahtjeve vlastima, nose transparente na kojima piše „JMBG“, „Jer Može Biti Gore“, „Hoćemo multivitaminsku BiH“, transparent na ćirilici na kojem piše „Hoćemo promjene“, kao i bijele trake na rukama na kojima je ispisano "JMBG".

Kako je u izjavi za medije rekao predsjednik SPUS-a Ahmed Nurković, današnji protest nastavak je onog održanog u petak, a osim podrške protestima ispred Parlamenta BiH, studenti će otići i pred Vladu Kantona Sarajevo, gdje će predati svoje zahtjeve.

 

 

„Naši zahtjevi su da se ne dopusti povećanje školarina kako se najavljuje, da se vrate sredstva iz budžeta Kantona Sarajevo koja su namijenjena Univerzitetu, a koja su oduzeta, te da pokrene procedura smjene uprave Elektrotehničkog fakulteta, zbog vrijeđanja djece šehida i palih boraca. Okupljamo se s ciljem, kad krenemo u protestnu šetnju, da nam se priključe i studenti koji sjede u okolnim kafićima“, istakao je Nurković.

On je dodao da je bitno graditi svijest kod mladih ljudi i javnosti da se može nešto uraditi.

Demonstranti nose i pištaljke, trube te doboše kojima prave buku kako bi sprenuli pažnju na proteste.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније