Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 06. 2013. 12:01 >> 12:54

IMA VOLJU

Tači: Služiću Srbima

Kosovski premijer Hašim Tači kazao je da jedva čeka da se sastane sa Srbima sa sjevera Kosova, da je spreman da im služi, te da očekuje da će oni na narednim izborima izabrati prave i kooperativne ljude, nakon čega će krenuti snažne investicije.

 

 

On je, prema pisanju beogradskih medija, kazao da je poslije Sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, koji je
nepovratan proces, saopštio da će se ići "na vrlo koordinisan način".
 
"Uvijek poštujući volju građana i na sjeveru. Stoga, jedva čekam da se sastanem sa njima. Spreman sam da im služim i služiću kao premijer svim građanima. Nadam da će na sljedećim izborima izabrati prave ljude, kooperativne i počećemo sa snažnim investicijama i na sjeveru", rekao je Tači u emisiji "Slobdno srpski", koja se emituje na nekoliko tamošnjih televizija.
 
On je poručio da neće da misli o tome da će Srbija donijeti odluku protiv interesa srpskih građana na Kosovu.
 
"Ali ne verujem ni da će Srbi sa sjevera donijeti odluku koja će ugroziti ili teško oštetiti evropsku i euro-atlantsku budućnost Srbije. Na kraju krajeva, i Priština i Beograd imaju obaveze po tom sporazumu, imaju obaveze u vezi sa sprovođenjem i bilo ko da kasni na tom poslu platiće cijenu", tvrdi Tači.
 
Premijer Kosova je podsjetio da je Briselski sporazum koji je potpisao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem istorijski sporazum za oba naroda, što predstavlja "definitivno novu realnost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније