Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 06. 2013. 16:07 >> 16:07

ODUSTATI OD EU

Koštunica: EU ponižava Srbiju

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica je izjavio da je "EU pokazala svoje pravo lice" i da "ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju" nijesu dovoljni da EU odluči o datumu početka pregovora za Srbiju.

Evropski savjet 28. juna neće odlučivati o datumu za početak pristupnih pregovora sa Srbijom, već o "zelenom svijetlu" za otvaranje pregovora, Koštunica je ocijenio da EU "otvoreno i grubo ponižava vlast u Srbiji".

"Do prije dvije godine Evropska unija je obmanjivala Srbiju da su evropske integracije i Kosovo dva odvojena procesa, a sada ni briselski sporazumi koji razaraju Srbiju nijesu dovoljni za dobijanje datuma", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Vođa DSS je kaže da je aktuelna vlast zemlju "gurnula u agoniju i beznađe i dovela do ivice provalije" jer je nastavila da vodi "destruktivnu politiku da je Evropska unija cilj Srbije".

"Jedini pravi odgovor Srbije na ovakvo ponašanje Evropske unije jeste da Srbija zahvali Briselu na dosadašnjim integracijama i da stavi tačku na ovu agoniju, razbijanje i ponižavanje države", dodao je predsjednik DSS, ponovo se založivši za politiku neutralnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније