Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 06. 2013. 08:30   >>  08:32

POŠTOVATI DOGOVOR

Čeku: Srbija da preduzme prvi korak

Najveći problem u primjeni briselskog sporazuma biće da Srbija ugasi administrativne i sigurnosne institucije koje ima na Kosovu i da to ljudi na sjeveru prihvate, kazao je za Pobjedu kosovski ministar bezbjednosnih snaga Agim Čeku.

"Lopta je kod Srbije, ona treba preduzeti prvi korak da poštuje dogovor. Onda ćemo mi početi da integrišemo te ljude u naš ustav, a to je da imamo izbore po našem zakonu. Kritičan je sami početak, taj prvi korak da Srbija izađe iz Kosova", kazao je Čeku.

On kaže da Srbija nerijetko bojkotuje Kosovo na regionalnim skupovima i u međunarodnim institucijama

"Vjerujem da možemo sjedjeti za istim stolom. Mislim da smo svi naučili lekciju iz Ohrida. Mi smo sad zavisni od međunarodne zajednice. Svi idemo prema Evropi, svi smo je prihvatili kao zajednicu kojoj težimo. Ona ima pravila igre i kriterijume koje moramo da ispunimo jedni i drugi, tako da se moramo ponašati u tom pravcu", poručio je Čeku..

To što pet država još uvijek nije priznalo nezavisnost Kosova, smatra Čeku uskoro će se promijeniti. 

"Mislim da će poslije ovog sporazuma, pogotovo nakon što počne da se implementira puno država promijeniti mišljenje i da ćemo imati veći broj država koje će priznati Kosovo, uključujući neke od tih pet zemalja. Briselski sporazum je pozitivna poruka da možemo da sarađujemo, da se ne očekuju tenzije između nas i da se isključuje svaki mogući sukob. Time se stvaraju dobri uslovi za priznavanje Kosova", poručio je Čeku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније