Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 06. 2013. 12:23 >> 17:40
3

NEMA TRAGOVA NASILJA

Preminuo Ratko Buturović

Ratko Buturović, zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u svom hotelu "Park" u Novom Sadu, a prve indicije ukazuju na to da je u pitanju prirodna smrt. Nije pronađeno ništa što ukazuje na nasilje.

Miroslav Alimpić, istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu, nakon završenog uviđaja rekao je da Buturovića smrt nije nasilna i da na tijelu i u sobi nijesu pronađeni tragovi nasilja.

"Pregledana je i medicinska dokumentacija u i oko samog apartmana. Nema nikakvih tragova koji bi ukazivali da je smrt nastupila drugačijim načinom osim prvobitno pretpostavljenog - prirodnom smrću", rekao je Alimpić.

Prema njegovim riječima, tijelo Buturovića je upućeno u Zavod za sudsku medicinu gdje će biti sjutra obavljena obdukcija nakon koje će sa sigurnošću znati uzrok smrti.

On je kazao da postoji sudska zabilješka o tome ko je i kako pronašao Buturovićevo tijelo, ali da ti podaci nijesu za javnost.

Ko je Ratko Buturović

Ratko Buturović poznat je široj javnosti kao vlasnik nekoliko prestižnih hotela, ali i kao čelnik više sportskih klubova u Srbiji i Crnoj Gori, podsjetio je B92.

Našao se nedavno iza rešetaka zbog namještanja rezultata na jednoj fudbalskoj utakmici. Saznalo se da je sudijama trebalo da isplati 4.000 eura, koje je, u slengu, zvao „četiri kila pečenja”.

Sredinom osamdesetih vratio se u Srbiju. Saznalo se da je promijenio prezime, upravo po povratku sa „školovanja na životnom univerzitetu”, kako takve osobe zovu svoj boravak u inostranstvu, koji obiluje mnoštvom sumnjivih priča i indicija.

Umjesto Buturović, postao je Butorović. Na taj korak se navodno odlučio pošto pod pravim prezimenom nije mogao da računa na gostoprimstvo u Njemačkoj, Austriji i još nekim zemljama zapadne Evrope. U Novom Sadu se tvrdi da ni sa promijenjenim prezimenom nije putovao na zapad čak i kada su pregovori oko transfera igrača sa stranim klubovima ugovarani na višemilionske sume.

Navodno, putovao je samo u Grčku, gdje je, opet navodno, imao vlasničkog udjela u poznatom košarkaškom klubu PAOK iz Soluna. Tih osamdesetih, postao je jedan od „prvih privatnih biznismena u Jugoslaviji”, tako što je otvorio dragstor „Kan-kan”.

Kada je kupio novosadski hotel „Park”, Kan Kan je tvrdio da će ovaj hotel postati toliko dobar da će „Hajat” u odnosu na njega biti „najobičnija nula”.

Bio je spominjan kao uspješan biznismen, ali potom se njegovo ime učestalo spominjalo u kontekstu raznih kriminalnih radnji. 

Kan Kan je pominjan u medijima i povodom požara u kojem je uništen atraktivni hotel „Putnik”, u najstrožem centru grada, jer je još prošle godine predsjednik FK Vojvodina najavio da mu je sljedeći cilj (poslije kupovine, odnosno zakupa najluksuznijih novosadskih hotela „Park” i „Leopold Prvi”) upravo kupovina „Putnik

Na Buturovića je do sada dva puta pokušan atentat.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније