Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 06. 2013. 12:04   >>  12:09

STOTINE NA ULICAMA

Zenica: Podrška sarajevskim demonstrantima

Više stotina građana Zenice okupilo se jutros, na protestu podrške roditeljima čija djeca nemaju jedinstvene matične brojeve (JMB), a koji su dva dana i dvije noći demonstrirali pred zgradom Parlamenta BiH u Sarajevu.

 

 

Učesnici protesta u Zenici nosili su transparente na kojima je pisalo „Sloboda za našu djecu“, „Nećemo entitete, hoćemo identite“ i mnoge druge.

Organizator  protesta Emir Serdarević rekao je za agenciju Anadolija da su demonstracije u Zenici organizovane putem društvenih mreža. Serdarević je pojasnio da okupljanje građana nije sazvao kao član neke vladine, nevladine, niti bilo koje druge organizacije.

„Protesti su čin podrške ljudima u Sarajevu koji su dva dana bili pred zgradom Parlamenta“, pojasnio je organizator skupa u Zenici.

Novi protesti najavljeni su za danas popodne u Sarajevu, Banja Luci i drugim krajevima BiH, a Serdarević je kazao da demonstranti sa današnjih protesta u Zenici planiraju doći u Sarajevo i podržati protest koji će u 14:00 sati biti organizovan na Trgu Oslobođenja.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније