Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 06. 2013. 16:26 >> 16:31

ORGANIZOVANI KRIMINAL

Kosovo: Uhapšeno 15 osoba

Policija Kosova je danas saopštila da je uhapšeno 15 osoba osumnjičenih za oragnizovani kriminal. U tri policijske operacije uhapšene su osobe umiješane u krivična djela povezana sa kibernetičkim kriminalom, krijumčarenja imigranata i robe, te izbjegavanjem plaćanja poreza.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, saopšteno je da su policijske operacije izveli Direktorijat za istragu teških zločina i Direkorijat za istragu ekonomskih zločina.

Redžep Fetahu, direktor Direktorijata za istragu organizovanog kriminala, izjavio je da su juče izveli operaciju nazvanu “Kloniranje”, a koja ima veze sa upadom u bankarske sisteme.

“U ovoj operaciji je uhapšeno šest osumnjičenih, koji su bili povezani ili dobro organizovani za izvođenje ove vrste krivičnog djela koja je za Kosovo, mogu reći, nova vrsta kriminala s aspekta otkrivanja ili izvršenja”, kazao je Fetahu.

On je kazao da su konfiskovana i sredstva kojima su izvršena ta krivična djela, kao što je aparatura korišćena za falsifikovanje bankarskih kartica, s kojima su osumnjičeni kupovali različitu robu, varajući i vršeći krađu novca klijenata različith banaka.

U drugom slučaju, kazao je Fetahu, riječ je o krijumčarenju emigranata i robe, u koje su bila uključena tri kosovska i dva makedonska državljanina.

“U trenutku hapšenja tih petoro osumnjičenih, policija je zaplijenila ljekove u vrijednosti od 15 hiljada eura i drugu robu u vrijednosti oko pet hiljada eura, koja je bila krijumčarena za Kosovo”, kazao je Fetahu.

Šef kancelarije za informisanje kosovske policije Baki Kelani je izjavio da je treća policijska operacija sprovedena juče i odnosi se na hapšenje četiri osobe osumnjičene za krivično djelo izbjegavanja poreza. U ovom slučaju policija je asistirala poreskoj administraciji, a državni budžet je oštećen za oko milion eura, kazao je Kelani, a prenijela Anadolija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније