Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 06. 2013. 18:41 >> 18:41

"SRAMOTA ZA DRŽAVU"

Janša: Presuda neodrživa i politička

Slovenački opozicioni čelnik i bivši premijer Janez Janša, koga je prvostepeni sud u Ljubljani danas osudio na dvije godine zatvora i 37.000 eura novčane kazne, nazvao je takvu presudu neodrživom i političkom.

"Takva presuda predstavlja sramotu za cijelu državu i neće se moći održati", rekao je Janša na konferenciji za novinare, dodavši da se radilo o "montiranom procesu" iza koga vidi svoje političke protivnike.

Prilikom izricanja presude, sutkinja Barbara Klajnšek rekla je da se sud držao zakona i iznesenih dokaza, kao i da su svjedoci i sudu predočeni dokumenti potvrdili navode iz optužnice.

Prema obrazloženju presude, Janša je kao premijer 2006. godine preko posrednika prihvatio ponudu o nagradi ako posao nabavke oklopnih transportera za slovenačku vojsku, vrijedan 278 miliona eura, dobije Patria, u čemu su učestvovala i ostala dvojica osuđenih, a to su učinili iz koristoljublja.

Uz Janšu osuđeni su i oficir slovenačke vojske Tone Krkovič i vlasnik firme "Rotis" Ivan Črnkovič i to na 22 mjeseca.

Uz zatvorske kazne, sud je svoj trojici izrekao i novčanu kaznu od po 37.000 eura svakome, čime je u potpunosti prihvatio prijedlog tužilaštva u pogledu kazni za primanje mita u slučaju "Patria".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније