Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

02. 12. 2016. 23:02 >> 22:38
1

NIJE DOBIO IZVINJENJE

Šerbedžija uputio otvoreno pismo ministru

Glumac Rade Šerbedžija uputio je danas otvoreno pismo hrvatskom ministru branitelja Tomi Medvedu u kojem navodi da to ministarstvo, uprkos njegovim demantima, još nije priznalo da ga je nepravedno optužilo na osnovu netačnih i proizvoljnih tumačenja onoga što je on govorio na Beogradskom sajmu knjiga.

Šerbedžija je u pismu kazao da u intervjuu na Beogradskom sajmu knjiga nije ni jednom rječju spomenuo Domovinski rat, hrvatske branitelje, hrvatske generale ni Hag, navodeći da je od brojnih prisutnih medija samo nekolicina žute štampe iskrivila njegove riječi na osnovu čega je, kako je dodao, Ministarstvo branitelja "nesmotreno i bez provjere autentičnosti" poslalo saopštenje u kojem se on optužuje.

On je istakao da na pisanje portala i žute štampe već dugo ne reaguje, ali da smatra da je to neodgovaran postupak jedne državne institucije, prenosi Hina.

"Ja čitav svoj život u teškim vremenima u kojima smo živjeli i kroz koja još uvjek prolazimo želim spajati ljude i nadam se da ćemo jednoga dana izaći iz krugova nasilja i stradanja u koja nas je naša istorija utopila. To neke iritira ali uvjeren sam da Hrvatska ide prema građenju jednog slobodnog i demokratskog društva u kojem će neke nove generacije srećnije rasti", naglasio je Šerbedžija.

On je podsjetio da je njegov advokat Čedo Prodanović već uputio dva pisma i priložio transkript i audio snimak sa pres konferencije u Beogradu sa ciljem da se demantuju netačni i lažni navodi onoga što je tamo rekao, ali da Ministarstvo branitelja uprkos tome, do danas nije hrvatskoj javnosti objasnilo da je raspolagalo netačnim navodima.

"Vaša ishitrena i opasna objava o mojim navodnim izjavama koja je preuzeta iz žute štampe jedne strane države izazvala je pravu lavinu ogorčenja u hrvatskim medijima i vi ste me stavili u krajnje neugodnu i opasnu situaciju u kojoj se moram opravdavati za nešto što nijesam nikada mislio, rekao", naveo je Šerbedžija u otvorenom pismu Ministarstvu branitelja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније