Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2013. 12:30 >> 12:29
1

MEĐU NAJBOGATIJIMA

Tačijev zamjenik zaradio 130 miliona

Zamjenik kosovskog premijera Hašima Tačija, Bedžet Pacoli, za godinu dana udvostručio je svoje bogatstvo i zaradio 130 miliona eura, iako ne uzima platu iz državnog budžeta, pišu prištinski mediji.

 

"Bedžetu Pacoliju je posao dobro išao od kada je imenovan za zamjenika premijera Vlade Kosova, jer se njegova imovina uvećala za 130 miliona eura, za samo godinu dana", piše prištinski dnevnik "Zeri".

Pacoli, koji je lider Alijanse za novo Kosovo (ANK), ove godine je uspio da uveća svoje bogatstvo na 305 miliona eura, i tako ostane na vrhu spiska najbogatijih političara Kosova. 

On je 2012. godine Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu od ukupno 176 miliona eura, ili za oko 130 miliona eura manje nego ove godine. Prema formularima Alijanse koji su objavljeni u ponedjeljak, Pacoli je prijavio da je vlasnik kompanija čija je vrijednost 125 miliona, dok je te kompanije prošle godine procijenio na samo 80 miliona eura. 

Pacoli nije objasnio da li je porasla vrednost kompanija ili njihov broj koji drži u tajnosti. Drugi čovjek kosovske vlade je izjavio da posjeduje nepokretnosti vrijedne 200 miliona eura, uključujući i anonimne kompanije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније