Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: O.Z. ]

01. 11. 2016. 13:13   >>  12:57

VESELJI POZVAO

Konsenzusom do demarkacije

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) i predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji ocijenio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za viznu liberalizaciju i istakao da je demarkacija granične linije sa Crnom Gorom bio nepotreban kriterijum koji se traži od Kosova.

Veselji je pozvao na nacionalni konsenzus u vezi sa demarkacijom ističući da će svako kašnjenje u tom procesu negativno uticati na Kosovo i njegove građane.

On je ponovo ostavio mogućnost da se održe prijevremeni parlamentarni izbori ukoliko se o tome postigne konsenzus političkih stranaka i ako je to u interesu Kosova.

"Ukoliko se postigne politički dogovor, niko ne može sprečiti političke partije da održe izbore", kazao je Veselji za dnenvik Epoka e re, prenosi Beta.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade Kosova, Veselji je rekao da je DPK spremna za taj proces i da čekaju poteze premijera Ise Mustafe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније