Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

31. 10. 2016. 22:52 >> 22:31
4

SKOT OCIJENIO

Ni Srbija ni Kosovo ne ispunjavaju obaveze

Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot, ocijenio je danas da i Beograd i Priština moraju da ispunjavaju obaveze iz Briselskog sporazuma i da se dogovorene obaveze ne ispunjavaju dovoljno brzo.

"Kosovo ne ispunjava ono što je obećalo. Što se tiče Zajednice srpskih opština oni nijesu uradili ono što su obećali. Ali mislim da je za Srbiju bolje da ispunjava ono što je ona obećala", rekao je Skot za televiziju N1, prenosi Beta.

On je dodao da ako Srbija bude ispunjavala svoje obaveze, u EU niko neće reći da ona koči dijalog.

Skot je rekao da ne vidi da Srbiju iko tera da bira između prijateljstva sa Rusijom i SAD. On je rekao i da je možda nenamjerno rekao nešto čime se umiješao u unutrašnju politiku Srbije, ali da to nije htio da učini i dodao da je njegov zadatak da u Srbiji predstavi "ideje jake demokratije".

"Srbija je kroz istoriju imala dobre odnose sa Rusijom, i to nikome ne smeta. Mi isto hoćemo da razvijamo dobre odnose sa Rusijom. Ja ne vidim da postoji zahtjev da Srbija može da bude dobra samo sa Rusijom ili SAD. Srbija može da ima dobre odnose i sa Rusijom i sa Zapadom", rekao je Skot.

On je dodao da će Srbija vjerovatno morati da uskladi spoljnu politiku sa Evropskom unijom, onda kada postane članica, ali da će tada ravnopravno moći i da kreira tu politiku.

Skot je dodao da se niko ne protivi slanju humanitarne pomoći Siriji i da za to postoje mnogi kanali, prije svega Ujedinjene nacije.

On je rekao da niko nikoga ne tjera da postane član NATO.

"Srbija je već izrazila svoje mišljenje da neće da bude član NATO, ali može da bude partner", rekao je Skot, prenosi Beta.

Upitan da prokomentariše spekulacije u javnosti da Američke bezbjednosne službe operišu u regionu, Skot je htio da službenici američke Vlade nikad ne odgovaraju na pitanje što se tiče obavještajnih službi.

"Niti da demantujemo, niti da kažemo da je nešto istina. Tako da je jedini moj komentar na pitanje mora da ostane 'nemam komentar'", rekao je Skot.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније