Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 06. 2013. 13:15 >> 13:14

UKUS IZBORA

Milanović: Gorko - slatki rezultati lokalnih izbora

Hrvatski premijer i šef SDP-a Zoran Milanović komentarišući rezultate lokalnih izbora rekao je danas da su utisci uvijek gorko-slatki i da se negdje dobije, a negdje izgubi.

 

 

U drugom krugu lokalnih izbora, održanom juče SDP je uglavnom ponovio uspjeh iz prošlih izbora, uz gubitak Zagreba i Istre i dobitak Splita i Osijeka. 

Iako je generalno zadovoljan rezultatima Milanovića više brine nered u kampanji koja se vodila pred izbore. "Ona nije bila prljava nego zloćudna, naročito u Sisku, Splitu i Vukovaru i to zbog grčevite borbe za dvije-tri gradske kase", rekao je on.

Pitajući da li je u kampanji trebalo pozivati na rušenje ustavnog poretka, Milanović jerekao da će vladajuća koalicija, kao što čisti krš u državi koji je zatekla od HDZ-a, počistiti i nered koji je nastao u izborima.

Govoreći o organizaciji SDP-u u Zagrebu gdje je kandidat te stranke, ministar zdravlja Rajko Ostojić očekivano izgubio izbore, Milanović je rekao da su tamošnji SDP-ovci napravili šta su mogli.

 "SDP je i dalje najjača stranka, ali rezultati ne zadovoljavaju. Poštujem izbor građana, ali neću da se s time solidarišem i aplaudiram jer se radi o klijentelizmu i korupciji, o čemu neke stvari i znam", rekao je šef SDP-a, ističući da se u tom stavu neće pokolebati, ali ne ulazeći u moguće najave kadrovskih promjena u zagrebačkom SDP-u. 

Priznajući gubitke u Istri i Međimurju gde je vrh stranke intervenisao kod izbora kandidata, Milanović je rekao da se "zasluge predsjedništva vide na 50 drugih mjesta".

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније