Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 10. 2016. 12:25 >> 12:04
5

SKUPŠTINA KOSOVA

Usvojena Deklaracija o vrijednostima OVK

Skupština Kosova usvojila je Deklaraciju o vrijednostima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koja predviđa da se u narednih šest mjeseci usvoji Zakon o vrijednostima OVK.

Za predlog rezolucije je glasao 61 poslanik, protiv nije glasao nijedan, dok je 11 poslanika Samoopredjeljenja bilo uzdržano.

U rezoluciji se navodi da je "oslobodilačka borba Kosova predvođena OVK imala za cilj slobodu i nezavisnost naroda Kosova", da je imala odbrambeni i oslobodilački karakter, i da je vođena u skladu s najvišim standardima ratovanja.

Navedeno je i da je to bila borba isključivo protiv vojnih, policijskih snaga i administracije Srbije na Kosovu.

"Pripadnici OVK svojim žrtvovanjem i angažovanjem u oslobodilačkoj borbi Kosova bili su odlučujući faktor za slobodu i nezavisnost naroda Kosova i u tom smislu imaju i treba da imaju zasluženu institucionalnu podršku u skladu sa Ustavom i zakonima", piše u tekstu rezolucije.

Odmah poslije usvajanja rezolucije Skupština Kosova je nastavila redovnu sjednicu na kojoj će razmotriti i pokušati da uskladi izjave upućene EU o liberalizaciji viza.

Na dnevnom redu sjednice su i predlozi izmjene i dopune zakona o izvršnom postupku, otpisu javnih dugova, o zateznim kamatama u trgovačkim transakcijama, o hitnoj medicinskoj službi i o regulisanim profesijama.

Skupština treba da izabere članove nezavisnih komisija i tijela koje su u nadležnosti Skupštine Kosova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније