Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavila R.B.

24. 10. 2016. 20:20   >>  22:42 88

VUČIĆ SAOPŠTIO

Pratili Đukanovića, zaplijenjeni novac i uniforme

Bezbjednosni organi Srbije došli su do nepobitnih i materijalnih dokaza da su, između ostalog, i na teritoriji Srbije pripremane različite ilegalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore, kazao je večeras premijer Aleksandar Vučić. On je rekao i da su u Beogradu uhapšena "neka lica" povezana sa događajima u Crnoj Gori. Uniforme, novac u iznosu od 125.000 eura, fotografije i direktna priznanja - sve to posjeduju naše službe u vezi sa planiranim aktivnostima u Crnoj Gori, kazao je Vučić nakon sjednice Biroa koordinaciju službi bezbjednosti.

Vučić je istakao i da postoje nepobitni dokazi da su određena lica, koja nijesu ona koja su uhapšena u Crnoj Gori, pratila put kretanja premijera Crne Gore Mila Đukanovića, na dnevnom nivou, i obavještavali druga lica koja su “trebala da postupe“.

“Naši bezbjednosni organi su došli do nepobitnih dokaza i materijalnih dokaza da su, između ostalog i na teritoriji Republike Srbije, pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, a čak ni ta lica, koja nemaju veze sa državom Srbijom, a neka od tih lica su privedena u Beogradu i nalaze se pod našom kontrolom, a radila su zajedno sa ljudima, za koje mogu da kažem da u cijelom predmetu postoji element inostranosti. Postoje nepobitni dokazi da su određena lica, i to nijesu radili ovi koji su uhapšeni, pratila put kretanja premijera Crne Gore na dnevnom nivou, u svakoj sekundi i obavještavali druga lica koja je trebalo da postupe po tome. Pronađen je i novac, oko 125.000 eura, uniforme i druge stvari“, rekao je Vučić. 

Vučić je, konstatujući da to nijesu lica koja su uhapšena u Crnoj Gori, kazao "sjećate se da sam odmah čim su uhapšeni rekao da taj bašibozuk nije mogao to da uradi, ali ima ko je mogao", rekao je Vučić i dodao "znate o kome govorim".

"Sa ovim smo upoznali sprecijalnog državnog tužioca i njihove bezbjednosne strukture", rekao je premijer Srbije i dodao da onaj ko misli da će Srbija na bilo koji način da učestvuje u nekakvom zločinu, taj se grdno prevario.

Vučić je, na pres konferenciji kazao i da je "Srbija uspjela da otvori neke stvari koje Crna Gora nije".

"Kada sam rekao da smo saopštili istinu, da imamo sve dokaze za tvrdnje. Crna Gora nije uspjela, zakasnili su, a mi smo uspjeli nešto drugo da otkrijemo, a sve je to povezano. U svemu tome nije otkriven nijedan političar ni odavde ni iz Crne Gore već su to kriminalne strukture", kazao je on.

Premijer Srbije je kazao da su "neka lica koja su pratila Mila Đukanovića sada na slobodi, a on je praćen najsavremenijim uređajima, i mi smo to rekli kolegama iz Crne Gore".

To je to što sam smio da kažem, kazao je Vučić dodajući da država ima mnogo više podataka.

"Da budem neko ko će učestvovati u ponovljenom slučaju Bagzi... Taj film nećete gledati", kaže Vučić.

Nadležni organi Srbije ustanovili su povećano dejstvo sa većim brojem pripadnika stranih obavještajnih službi i sa zapada i sa istoka, protiv interesa Srbije, kazao je Vučić.  On je dodao i da je visoki funkcioner Uprave kriminalističe policije Srbije odavao je operativne podatke stranim službama i da se protiv njega vodi postupak.

Vučić je napomenuo da će Vlada, dok je on njen predsjednik, voditi politiku suverene zemlje.

"Srbija nije zemlja nekoga sa strane. Ova zemlja je zemlja Srba, građana Srbije i pripadnika svih drugih nacija i tako ćemo zemlju da čuvamo", naglašava premijer Srbije.

 

 

Пратите нас на

Коментари88

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније