Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 10. 2016. 18:40 >> 18:19
14

DODIK PORUČIO

"Nedopustivo formiranje vojne obavještajne službe BiH "

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je nedopustivo formiranje obavještajne vojne službe u okviru Oružanih snaga BiH, ističući da su za bezbjednost u Republici Srpskoj zadužene institucije tog bh. entiteta.

Dodik je naveo da predstavnici Saveza za promjene predlažu da u okviru Oružanih snaga (OS) BiH bude formirana obavještajna služba, koja bi se, kako je naveo, bavila praćenjem civila.

"To je nedopustivo, a tako nešto je predložio parlamentarni vojni povjerenik (Boško Šiljegović). To su stvari koje nijwsu potrebne Republici Srpskoj i nemoguće je dozvoliti da se tako ponašaju, jer je za bezbjednost Srpske odgovorna njena vlast", rekao je novinarima Dodik u Zalužanima kod Banjaluke.

Prema njegovim riječima, uvođenje nove nadležnosti u Oružane snage BiH predstavlja direktno ugrožavanje bezbjednosti Republike Srpske.

"Republika Srpska nema ništa od bezbjednosnih struktura na nivou BiH. Obavještajna služba BiH (OSA) je isključivo u funkciji lidera SDA Bakira Izetbegovića", ocijenio je Dodik.

Predsjednik RS još je optužio SDS da "nastavlja sa politikom kriminalizacije društva", a da pri tome, kako je naglasio, nemaju nikakvih dokaza.

"O tome govore osobe bliske ljudima koji su bili dio organizovanog kriminala. Ako kadrovi SDS-a, koji su vlast na nivou BiH - (ministar spoljne trgovine) Mirko Šarović, (ministar bezbjednosti) Dragan Mektić i drugi pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima", naveo je Dodik.

Dodik je danas u Zalužanima kod Banjaluke posjetio napuštenu kasarnu koja bi trebalo da postane centar za obuku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније