Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R.

22. 10. 2016. 15:04 >> 14:42

ZBOG MIGRANATA

Slovenija postavlja nove ograde ka Hrvatskoj

Slovenija postavlja metalne ograde na dva najveća granična prelaza sa Hrvatskom - Bregana i Macelj da bi se pripremila za mogući novi talas migranata.

Metalna panel ograda juče je postavljena na prelazu Macelj-Gruškovje, a u toku je podizanje ograde na prelazu Bregana-Obrežje.

Iz slovenačkog Ministarstva unutrašnjih poslova poručuju da je postavljanje ograde na dva velika granična prelaza s Hrvatskom u okviru planiranog postavljanja "privremenih tehničkih prepreka", prenosi Blic.

Tehničke prepreke trebalo bi da budu duge ukupno 27,5 kilometra. One bi bile postavljene na području Murske Sobote, Maribora, Celja, Novog Mesta... Taj posao odvijaće se u dogovoru sa lokalnim zajednicama, prenose mediji.

"U sljedećih nekoliko dana biće postavljene privremene tehničke prepreke na područjima koja su se u odnosu na prošlogodišnje iskustvo masovnog pokušaja dolaska na teritoriju Slovenije pokazale ključnima", poručuju iz MUP-a Slovenije.

Osim metalnih ograda, Slovenija je postavila 183,5 kilometara žica uz granicu s Hrvatskom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније