Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 06. 2013. 14:15 >> 14:15
2

OZBILJNA SITUACIJA

Srbija:Konsultacije o ekonomskim mjerama

Premijer Ivica Dačić rekao je da će danas i narednih dana biti održane konsultacije o stanju u ekonomiji i mjerama štednje, kao i o tome kako omogućiti društveni razvoj. SNS predlaže mjere za izlazak iz ozbiljne ekonomske situacije.

 

 

"Nije lako naći balans između te dvije teme jer postoje različita mišljenja stručnjaka", kazao je Dačić novinarima u Palati Srbija.
 
Prema njegovim riječima, ova vlada ne krije probleme i ne stavlja ih pod tepih već ih rješava.
 
"Želimo da dobijemo datum za početak pregovora sa EU. To je dobro za investitore koji mogu da nam pomognu da stabilizujemo ekonomiju. U Evropi postoje različite mjere - štednja ili razvoj. Mi nijesmo u situaciji da štampamo pare kao neke razvijene zemlje već da štedimo", poručio je Dačić.

U toku dana očekuje se sastanak predsjednika SNS i prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića, lidera SPS i premijera Ivice Dačića i lidera URS i ministra finasija Mlađana Dinkića, na kome bi trebalo da razmatraju ekonomske mjere koje bi mogle biti preduzete radi ušteda u budžetu, javljaju srpski mediji.

 

SNS: Tri mjere za poboljšanje ekonomske situacije

 

Predsjedništvo Srpske napredne stranke ovlastilo je lidera stranke Aleksandra Vučića da vodi razgovore sa koalicionim partnerima u kojima će insistirati na tri stava za poboljšanje ekonomske situacije - fiskalnoj disiplini, popravljanju investicione klime i efikasnoj reformi javnih preduzeća, države uprave i rješavanju pitanje preduzeća u restrukturiranju.

Potpredsjednica SNS Zorana Mihajlović rekla je novinarima posle sjednice Predsedništva da je neophodno smanjiti rashodnu stranu budžeta, kao i formirati Kancelariju za brze odgovore, kako bi se unaprijedio investicioni ambijent.

Ona je navela da bi kancelarija trebalo da bude formirana tokom ljeta i najavila da će SNS izvršiti analizu fiskalne konsolidacije, vidjeti njene efekte i ako treba predložiti nove mjere kako bi se riješili eventulani problemi.

"Te mjere i sve što nas čeka nije lako. Srbija se nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj situaciji i moramo da učinimo sve i svi zajedno da iz toga izađemo. SNS smatra da su sve te mjere ljekovite za Srbiju", naglasila je Mihajlović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније