Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 06. 2013. 12:18   >>  12:18

HRVATSKA

Bez značajnijeg kršenja izbornog procesa

Posmatrači GONG-a jutros su uočili manje nepravilnosti nego u prvom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj .

 

 

  Posmatrači GONG-a i građani dojavili su da izborno jutro do 11 sati uglavnom prolazi uz manji broj kršenja izbornog procesa od strane različitih stranaka i kandidata, no nepravilnosti je manje nego u prvom krugu lokalnih izbora u Hrvatskoj 19. maja. Dojave su se najviše odnosile na kršenja izborne šutnje i direktno agitovanje, javlja agencija Anadolija.

GONG, koji posmatra drugi krug izbora uz 31 mobilni tim, apelovao je na kandidate da se drže  demokratskih standarda izborne utakmice te podsjeća da izborna šutnja traje do 19 sati.

Ističe se i važnost odgovornog rada biračkih odbora u zaštiti biračkog prava čiji je zadatak osiguravanje pravilnosti i tajnosti glasanja. Zabranjuje se vođenje neslužbene evidencije birača koji su glasali, što svakako trebaju prepoznati i spriječiti svi članovi, a posebno predsjednici biračkih odbora.

 Od medija i novinara GONG također očekuje poštivanje profesionalnih standarda pri izvještavanju.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније